دنیای اطلاعات
فرهنگی، سیاسی واجتماعی

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 275
بازدید دیروز : 155
بازدید هفته : 436
بازدید ماه : 275
بازدید کل : 53962
تعداد مطالب : 384
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



وب سایت بی بی سی فارسی (bbcpersian) در بازتاب گفتگوی علی اکبر صالحی وزیر سابق امور خارجه و رئیس فعلی سازمان انرژی هسته ای با شبکه العالم نوشت: [صالحی] گفته است که مذاکره مستقیم با آمریکا از بیش از دو سال پیش و در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد آغاز شده بود.

 

به نوشته بی بی سی، او همچنین گفته که با طرح پیشنهادی از طرف ایران مساله تاسیسات آب سنگین اراک در مذاکرات هسته‌ای "تقریبا به نتیجه" رسیده است.

 

علی‌اکبر صالحی، که پیش از این وزیر امور خارجه ایران بود، می‌گوید حدود سه سال پیش از آیت‌الله خامنه‌ای، درخواست کرده بود که ایران با آمریکا به طور مستقیم وارد مذاکره شود.

 

به گفته او آقای خامنه‌ای در این باره اظهار بدبینی کرد و با ذکر مثال‌هایی درباره "موضع عراق و افغانستان" گفت آمریکایی‌ها "قابل اعتماد نیستند."
 

آقای صالحی گفته است: "موضوع تاسیسات آب سنگین اراک در گفت‌وگو با گروه ۱+۵ تقریبا به نتیجه و جمع‌بندی قطعی رسیده است."

 

تاسیسات آب سنگین اراک یکی از مسائل مورد بحث بوده است. به رغم تاکید ایران بر صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی‌اش، برخی کشورها می‌گویند پلوتونیوم حاصل از فعالیت این تاسیسات قابلیت استفاده در ساخت بمب اتمی را دارد.

 

علی اکبر صالحی همچنین گفته است که ایران پیشنهادی درباره افزایش مرحله به مرحله سانتریفوژهای خود ارائه داده است که مطابق آن "۲۰ هزار دستگاه کنونی به مدت ۴ الی ۵ سال" حفظ می‌شوند.

 

با این حال رهبر ایران سرانجام با مذاکره مستقیم توافق کرده و گفته است: "اما بدانید که این اتمام حجت خواهد بود. ما بهانه را از آن‌ها خواهیم گرفت و به مردم خودمان اعلام خواهیم کرد که از هر فرصتی برای حل و فصل مسالمت‌آمیز این موضوع در چارچوب عزت، حکمت و مصلحت استفاده می‌کنیم."

 

علی اکبر صالحی، می‌گوید رهبر ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا چهار شرط گذاشت که یکی از آنها این بوده است که مذاکرات محدود به مساله هسته‌ای باشد.

 

به نوشته بی بی سی، به دنبال توافق شش ماهه ژنو در آذر ماه سال گذشته، ایران و شش قدرت جهان سرگرم مذاکره برای رسیدن به توافقی جامع درباره برنامه هسته‌ای ایران هستند.

 

تازه‌ترین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ دو هفته پیش در وین به پایان رسید.

 

هفته پیش حسن روحانی، رئیس جمهور ایران ابراز امیدواری کرد که توافق جامع اتمی مورد نظر تا تیر ماه به دست بیاید.

 

بی بی سی در پایان نوشت: پیش از این اخباری از مذاکرات سری ایران و آمریکا منتشر شده بود اما آیت‌الله خامنه‌ای در ۱۹ بهمن ۱۳۹۱ گفته بود: "عده‌ای از روی ساده‌لوحی یا غرض از پیشنهاد مذاکره آمریکا خوشحال می‌شوند؛ مذاکره مشکلی را حل نمی‌کند."

 

وب سایت رادیو فردا (radiofarda) وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا نیز در این باره نوشت: علی اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران روز شنبه ۳۰ فروردين از پايان يافتن فرآيند رقيق‌سازی اورانيوم ۲۰ درصد  خبر داده است.

 

علی اکبر صالحی که با برنامه «از تهران» شبکه تلويزيونی «العالم»، شبکه عربی دولت ايران صحبت می کرد،‌ گفته است:« ما موضوع رقيق سازی اورانيوم ۲۰ درصد به ۵ درصد را به ميزان ۱۰۳ کيلو گرم در تاريخ ۹۳.۱.۲۳  (۲۳ آوريل سال جاری) نهايی کرديم و در کل موضوع رقيق سازی بسته شد.»

 

روز پنجشنبه خبرگزاری رويترز به نقل از گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی، که قرار است در هفته جاری منتشر شود، نوشته بود که ايران ۷۵ درصد از ذخاير اورانيوم ۲۰ درصدی خود را رقيق کرده است.

 

 

«افزایش سانتريفيوژ ها» بعداز ۵ سال

علی اکبر صالحی در بخش ديگری از صحبت های خود تاکيد کرده است که که شمار سانتريفيوژها تا پنج سال آينده حفظ خواهد شد سپس شمار آنها به تدريج افزايش می يابد.

 

رييس سازمان انژی اتمی ايران گفته است:«در زمينه غنی سازی پيشنهاد ما اجرای طرح پلکانی غنی سازی است که بر اساس آن ۴ تا ۵ سال تعداد دستگاه های سانتريفيوژ همين نسبت ۲۰ هزار دستگاه باشد و بعد از آن به صورت تدريجی تعداد سانتريفيوژها را افزايش دهيم تا در سال به ظرفيت توليد ۳۰ تن اورانيوم در سال برسيم و اين موضوع همچنان جای بحث دارد و آنها می گويند که اين طرح نياز به تصميم گيری سياسی دارد.»

 

علی اکبر صالحی همچنين در خصوص راکتور آب سنگين اراک نیز گفته است: ايران  طرح پيشنهادی خود را درباره توافق صورت گرفته بين ايران و گروه ۱+۵ مبنی بر اعمال تغيير در راکتور اراک را به طرف مقابل ارائه کرده است.

 

رييس سازمان انرژی اتمی ايران اضافه کرده است: «در خصوص موضوع مربوط به آب سنگين اراک نير با کشورهای عضو ۱+۵ مذاکره شد و پيشنهاد ما باز طراحی قلب راکتور اراک و کاهش پلوتونيوم  توليدی به ميزان يک پنجم بود که مورد استقبال ۱+۵ قرار گرفت.»

 

گزارش ها حاکی است علی اکبر صالحی تصريح کرده است که مساله راکتور  آب سنگين اراک در مذاکرات  با گروه ۱+۵ تقريباً به نتيجه و جمع‌بندی قطعی رسيده است.

 

توافق ژنو تا ماه ژوئیه اعتبار دارد و ایران و گروه ۱+۵  قرار است تا آن زمان بر سر یک موافقتنامه جامع به منظور حل و فصل نهایی ابهامات برنامه هسته‌ای تهران به توافق برسند.

 

دو طرف ابراز امیدواری کرده‌اند که با آغاز دور تازه مذاکرات میان خود در وین که روز ۱۳ می‌- ۲۳ اردیبهشت- آغاز خواهد شد کار نوشتن موافقتنامه نهایی را آغاز کنند.

 

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، روز بیستم فروردین، در نشست خبری مشترک با کا‌ترین اشتون، نماینده گروه پنج به علاوه یک در مذاکره با ایران، گفت که ایران و قدرت‌های جهانی درباره ۶۰ درصد از توافق نهایی هسته‌ای به توافق رسیده‌اند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 3 ارديبهشت 1393برچسب:, توسط محمد چراغی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی :